Kuidas eristada proffi käsitöölisest?(8. nädal)

Minu jaoks on motivatsiooni ja oma eriala otsimise teema väga aktuaalne. Olen juba vahetanud kahte ülikooli ja ma tõesti tahan uskuda, et leidsin lõpuks oma elukutse TTÜ-s.

Mind iseloomustab sagedased meeleolumuutused ja on probleemid õpimisega osalt nende tõttu mul tekkinud. Ma arvan, et see on professionaali üks peamistest omadustest mis tahes valdkonnas - enesekontroll, oskus väärikalt käituda, kaotada ja oma vigu analüüsida. Mäletan oma sproditegevusi lapsepõlvest - edukatel jalgpallimeeskondadel alati oli mingit distsipliini ja vastupidavust, mida ei saa öelda halbade kohta. Ja mulle isegi tundub, et kui inimene teab, kuidas midagi hästi teha, kuid samas käitub uhkelt siis ei saa teda professionaaliks nimetada. Ta on suurepärane teoreetik ja praktik.

Teine eripära on muidugi teadmised ja leidlikkus.Mida keerukamat probleemi suudab inimene lahendada (pealegi erineval viisil), seda professionaalsem ta on, kui nii võib öelda. Lisaks on tal lai silmaring, ta on kursis oma eriala viimaste uudistega.

Kolmas omadus on suur huvi oma töö vastu. See on otseses mõttes tema elu lahutamatu osa - nagu käsi või jalg, ilma milleta on teda raske ette kujutada. Ta pühendub täielikult oma tööle. Aga see võiks ka käsitöölise omadus olla. Ehk see on veidi vaieldav punkt.

Neljas on teiste inimeste tunnustus. Kui ainult sina ise pead ennast professionaaliks, samas teistel on sinu kohta teine ​​arvamus, siis on siin midagi valesti.

Viies - professionaal suudab kriitikat tajuda ja sellest järeldusi teha. Käsitööline võib kriitikat sihipäraselt vältida, sest niimodi on talle mugavam. Võib olla ta poovib teistes puudusi otsida, mitte ennas. Aga see tegur takistab oluliselt tema arengut.

Kokkuvõtes - kõige olulisemad proffi omadused on enesekontroll, tunnustus, kriitika tajumine, oma eriala täiuslikud teadmised(nii praktilises, kui ka teoreetilises mõttes).

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kasutatavus veebis(12. nädal)

IT-juhide rollid(9. nädal)