IT-juhide rollid(9. nädal)

1. Bill Gates

Minu meelest on hea leaderi näide oma karjääri alguses, aga pärast ta muutub treeneriks. Ise see inimene on päris töörügaja, tippspetsialist oma valdkonnas(tema töö on tema kirg), esileküündiv ärimees. Nagu ta kirjeldas oma intervjuudes, ta töötas 13 tundi 6 päeva nädalas. Juba lapsepõlvest tal oli selge pilt, millega ta tahab tegeleda, kuhu ta tahab sattuda. Intellekt, keskendumisvõime, enesekindlus. Kuid samas on olemas ka anne õigeid inimesi leida ja oskus neid juhtida. Faktid räägivad enda eest – ta oli maailma rikkaim mees, kes suutis selles vanuses (1992 aasta, veidi üle 30 aasta) teenida rohkem kui 7 miljardit dollarit. Veel üks väga oluline omadus on tema võistlev iseloom. Ta armastab võistelda ja võita. Ehk ta on valmis oma isiklikud naudingud ja võimalused ohverdada kõrgemate eesmärkide saavutamiseks.

Aga mulle tundub, et seisnes hiljem Bill Gatesi peamine ülesanne selles, et “valida õiged inimesed ning stimuleerida nende edasist arengut”. Nagu ta ütles oma intervjüüs – “As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others.”

Ja muidugi otsustusvõime - kui Microsoft sõlmis lepingut IBM-iga, et nad hakkavad nendele OS MS-DOS luua, Bill Gates taipas autoriõigust reserveerida. Osaliselt see samm tegi Bill Gatesist miljärdariks.

2. Elon Musk

Elon Max on lihtsalt uskumatu suhtleja ja leader. Ta suudab leida lähenemise igale publikule, teiste inspireerida. Piisab tema intervjuu vaadata ja ta ei kahtle, et tõesti lähikümnenditel lendavad inimesed Marsile.

Üldiselt iga juhi üks olulisemaid omadusi on ebaõnnedega toime tulla. Elon Musk oskab seda väga hea. SpaceX on oma ajaloo jooksul kogenud üsna palju ebaõnnesid seotud kosmoserakettidega, kuid Elon jätkas järjekindlalt oma eesmärgi poole liikumist.

Ta suudab kohaneda igasuguste tingimustega, ehk see paindlikkus annab talle võimaluse leida lahendusi igas olukorras.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kasutatavus veebis(12. nädal)

Kuidas eristada proffi käsitöölisest?(8. nädal)