How To Become A Hacker. Arvustus. (10. nädal)

Dokumendi pealkiri kirjeldab väga selgelt selle olemust – see sisaldab erinevaid soovitusi selle kohta, mida on vaja teha, et häkkeriks saada. Ja üleüldse annab definitsiooni sõnale "häkker".

Esiteks väga oluline erinevus, millest paljud ei tea – hacker ja cracker. Hollywoodi filmid on jätnud paljudele muljet, et sõnal "häkker" on negatiivne varjund. See pole aga sugugi õige. Cracker-id on sellised inimesed, kes rikuvad süsteeme. Vastupidi, häkkerid loovad ja toetavad neid.

Teiseks - seos häkkeri ja nerd-i vahel. Sa ei pea olema nerd-i, et olla häkker.

Võime öelda, et see dokument on omamoodi häkkerikoodeks. Häkkerit iseloomustavad kolm peamist osa - on vaja omandada konkreetseid teadmisi, kujundada õige suhtumist, kogukonnale kasulik olla. Kui inimene tahab tõesti häkkeriks saada, siis tasub seda teksti kindlasti lugeda.

The Hacker attitude - See on nimekiri vaimsetest juhistest, mida iga häkker peaks järgima. Maailm on täis hämmastavaid ja kauneid mõistatusi, mida tuleb osata märgata ja lahendada; igavus, rutiin, tsensuur, salatsemine on kurjad; vabadus on hüve; tasakaal teadmiste ja tunnetuste vahel.

Mind sümpatiseerib nii tõsine suhtumine oma töösse. Üldiselt mind alati inspireerisid inimesed, kes leiavad oma kutsumuse ja pühenduvad end sellele täielikult.

Basic Hacking Skills - on vaja õppida programmeerimiskeeli (mida rohkem, seda parem); osata kasutada konkreetset avatud lähtekoodiga Unix OS-i; mõista, kuidas WWW töötab (HTML, CSS, lisaksin veel peamise veebiprogrammeerimiskeele JavaScripti); õppida inglise keelt.

Status in the Hacker Culture - maine saavutamine. Teistele inimestele kasuliku avatud lähtekoodiga tarkvara kirjutamine; tarkvara testimine, selle silumine; subkultuuri reeglite järgimine.

Kokkuvõtteks - kui inimene soovib saada häkkeriks, kuid ei tea, kust alustada, siis see how-to dokument võiks olla väga hea lähtepunkt.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kasutatavus veebis(12. nädal)

Kuidas eristada proffi käsitöölisest?(8. nädal)

IT-juhide rollid(9. nädal)