20-21 sajandit IT-lahendused (1 nädal)

 1997 - Kaasaskantav MP3 pleier

See oli üsna vahva leiutis kõikidele muusika fännidele, sest niisugune pleier andis võimalust muusikat kuulata kõikjal, kus inimene saaks iseendale vaid ette kujutada. Vinüülplaadi- ning kassettimängijad olid liiga mahukad ja kallid, need olid raskem kätte saada. Ja isegi siis on vaja nende eest hoolitseda, et plaadid ja kassetid on kergesti kahjustada. Muidugi olid veelgi CD-pleierid, tegelikult mugavam, aga oma puudustega: diskidel oli piiratud mälumaht ning samuti sa pead neid leidma ja ostma. 

MP3 pleierid tegid elu palju lihtsamaks: sa laadid lugusid Internetist alla või paned mälukaarti sisse ning hakkad kuulama. Ilma plaatide, kassetide või diskideta.

Pole midagi imestada, et MP3 muutusid hästi populaarseks ja teised mängijad jäid tagaplaanile.

Tänapäevases maailmas läks muusika kuulamine Internetisse ja niisugused mängijad tunduvad nagu anakronism. Aga hiljuti algas tendents, et inimesed hakkavad eelistama suhteliselt vanu muusika kuulamise viise. Minu meelest see on vastupanu kiiresti muutuva maailmale.

2005 - YouTube

Ma mõtlen, et paljud inimesed ei saa praegu oma elu ilma YouTube-ta ette kujutada, sest igaüks leiab seal kontenti, mis sobib just sulle. Meelelahutus, haridus, soovitused, sporditegevus jne.

Algselt loodi YouTube platvormina kõigile, sooviks oma videosisu postitada. Nüüd aga teevad mõned endale seal edukat karjääri ning teenivad head raha.

Arvud Internetist näitavad, iga kuu vaatavad YouTube-i kokku umbes 4 biljonit inimest.

2010-ndad - Pilvandmetöötlus(üldkättesaadav)

Selle leiutise kasu on raske märkamata. Andmete salvestamise võime ühes kohas ja suures hulgas Internetist on väga mugav iga inimese või ettevõte jaoks. See aitab lahendada paljusid probleeme, mis on seotud andmete salvestamise ja kaitsmisega.

Kõik andmed asuvad serveritel ja sa saad kasutada neid Interneti kaudu.

Kõige populaarsem teenuste pakkujad on Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure.





Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kasutatavus veebis(12. nädal)

Kuidas eristada proffi käsitöölisest?(8. nädal)

IT-juhide rollid(9. nädal)