Turvariskid(14. nädal)

 Andmeleke on küberruumis üks ohtlikumaid ähvardusi. See võib olla suur ettevõte andmebaasi häkkimine (tahtlik), konfidentsiaalsete andmete edastamine petturitele (kergeusklikkus, teadmatus), pahavara (trooja hobused, ussid) või lihtsalt riistvara rike.

Turvalisus Internetis on väga aktuaalne teema, kuna seal asub peaaegu kogu meie konfidentsiaalne info (näiteks pangaparoolid). Ja kui keegi need varastab, tagajärjed võivad olla väga tõsised.

Kahjuks andmeleke on tihe nähtus tänapäeval. Tuleb alati seda meeles pidada ja ettevaatlik olla.

Kui kasutada "Mitnicki valemit", et analüüsida, kuidas on võimalik riske vähendada: 

1.Tehnoloogia - antiviiruse ja tulemüüri pidev kasutamine ja õigeaegne uuendamine. Igas personaalarvutis peavad need programmid olema; autentimis- ja identifitseerimissüsteemid. Need võimaldavad piirata juurdepääsu võrguressurssidele. Lisaksin veel krüptograafilised kaitsesüsteemid. See on väga oluline, sest isegi kui keegi õnnestub andmebaasi häkkida, siis kui seal olevad paroolid on krüpteeritud, pole neil mingit mõtet; nõrkuste avastajate kasutamine turvatestijate poolt

2. Koolitus - minu meelest, reklaam on väga oluline osa, ehk ühiskonna informeerimine ohtudest ja õigest käitumisest. See annab teadlikkust; internetitehnoloogiad - tuleb neid ära tunda ja aru saada, et igal on oma spetsiifika; insidentihaldus. Me oleme kõik inimesed, ja igaüks meist võib saada ohvriks. Teadmine, mida teha, kuhu pöörduda, kuidas toime tulla on vajalik; lastekaitse ja IT. Lapsed kasutavad Interneti väga tihti, ja kuna võib olla nad ei pruugi kõigest aru saada, neid tuleb suure hoolsusega informeerida. Ise mäletan, et kui ma olin 10-13 aastat vana, mina andsin mitut korda mängudes oma andmeid petturitele. 

3. Reeglid - võib olla, kõige peamine reegel, millest kõikjal räägitakse - pangatöötaja ei küsi kunagi teie paroole(peaaegu mitte keegi).

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kasutatavus veebis(12. nädal)

Kuidas eristada proffi käsitöölisest?(8. nädal)

IT-juhide rollid(9. nädal)